BOMB I GNESTA!

Under den tidiga tisdagsmorgonen hittade en privatperson en låda med texten "BOMB" i centrala Gnesta och därefter upptäcktes ytterligare en misstänkt låda.
Polisens bombgrupp kallades in från Stockholm för att undersöka lådorna och kunde vid 14-tiden konstatera att en var ofarlig.
- Nu kvarstår den andra lådan, säger polisens presstalesman Fredrik Wallén till Södermanlands Nyheter på nätet

Stora delar av centrala Gnesta är avspärrade sedan den tidiga tisdagsmorgonen. 
All tågtrafik förbi samhället stoppades efter att två misstänkta bomber hittats på centralt belägna platser.
Den första hittades vid 07.30-tiden i närheten av en restaurang på Östra storgatan i centrala Gnesta. 
– När vi tittade på den och rådgjorde med bombgruppen gick det inte att utesluta att det kunde röra sig om en riktig bomb, säger Fredrik Wallén, presstalesperson på polisen i Södermanland.
Ett område på ungefär 300 meter från fyndplatsen spärrades av. Snart uppmärksammades polisen på en annan misstänkt låda.
– Polispersonal som stod vid avspärrningarna där fick information av privatpersoner om att det fanns en annan låda på en lyktstolpe vid Gnesta strand, säger Fredrik Wallén.

Bombgruppen på plats

När bombgruppen anlände prioriterades "installationen" på lyktstolpen, då den medförde stora problem för tågtrafiken, uppger Fredrik Wallén.
– I nuläget jobbar bombteknikerna vid lådan nere vid Gnesta strand. Visar det sig att det inte är en bomb kan det gå att släppa på tågtrafiken ganska snabbt. Går det inte att utesluta kan det ta längre tid, sa han innan lunchtid på tisdagen.
Vid 14-tiden hade man konstaterat att den lådan inte innehöll någon riktig bomb.
– Nu kvarstår den andra lådan vid Östra Storgatan och den undersöks just nu, säger polisens presstalesman Fredrik Wallén till Södermanlands Nyheter på nätet.
Han uppger också att man fått information från allmänheten om att texten "BOMB" står skriven på andra platser i Gnesta. Text som inte funnits tidigare.
– En förhållandevis stor del av centrala Gnesta påverkas av det här, säger Fredrik Wallén.
Han säger att man är beredda på att det kan handla om någon typ av avledande manöver.
– Vi har tänkt på det.

 

 

Källa: Expressen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0