Studentrummet.

Folket - mitt studentrum.

Uppdaterad uppdatering.

Inte ett ord.
Lyssna - Lycka, glädje, bäst!

Tjuvtitt.

En liten tjuvtitt på nya designen. 

* Slide menu
* Logo (JJ)
* Twitterstatus

OBS! * INTE KLAR *

NOVAK IS OUT OF JAIL 2012: RADIO BAM: HELLO GOLD FISH gets owned by NOVAK DREAMSELLER


Framstegen.

Tjena!

Idag började föreläsningarna.. Då jag var helt slut efter att ha gått och lagt mig runt 4:00 på morgonen! Skyll mig själv, åhja. Bloggandet kommer kanske att avta en gnutta ett par veckor framåt då jag arbetar hårt med min nya design.

Tenta imorgon, 27:e Adept, pepp & godnatt.



Den som söker, skall finna..

Ettan till nian. Högstadiet, gå ut med bra betyg för att kunna komma in på gymnasiet.
Första ring till tredje ring, satsa allt. Få en bra grund till något man kan bygga på.

Skitsnack! I alla fall i mina ögon. Betyg, vad är det egentligen? Stämmer dem?
Får vissa lättare bra betyg än andra tro?

När jag gick i högstadiet så pratade folk om mig. En 'ligist' som inte kommer bli något annat än kriminell. Lärarna visste inte vad dem skulle göra med mig, vad dem en sa, erbjöd mig så passade det inte. Svaret är precis som det låter, fullständigt meningslöst. Jag körde mitt race, racet som ingen trodde på. Racet som har tagit mig dit jag är idag som ingen kunde förutse. Betyg? Knappast, jag har inga bra betyg från högstadiet så länge inte 30p i era ögon räknas? För det är precis vad jag gick ut med den dagen då ni alla samlades sista gången innan sommarlovet, medan jag låg hemma och sov till klockan 13:00.

30 poäng att söka en utbildning med till gymnasiet? Hur skulle detta gå tänkte nog många. Inte minst alla lärare man hade haft i högstadiet som visste om betygen om mig. Juste, om mig. Inte kunskapen. Jag var aldrig där knappt. Om jag var där, så tog jag en kaffe och var med mina vänner som var precis likadana som mig då. Vi såg inte högstadiet som en grund till en utbildning, skolan var något man gick till för att träffa vänner och sedan dra vidare.

Det gjorde jag också! Surprise, surprise.. Efter sommarlovet dog, så började jag på Framtidsgymnasiet i Nyköping. Första året fick man gå igenom alla utbildningar och testa på dem. Om jag inte minns fel så var det Svets,VVS,Mek,automation och cnc-teknik som fanns att välja på. Konkuransen för att komma in på dem roligaste utbildningarna som var mest populärast genom åren var VVS och Svets, 8 - 9 platser på vadra utbildning erbjöds av 60 - 70 elever att konkurrera med.

Min inställning var fortfarande låg på gymnasiet. Men skillnaden från högstadiet så var en hel del lektioner praktiskt, vilket inte jag tänkte på speciellt mycket! Racet från högstadiet hade ju ändå tagit mig hit nu, varför inte köra på i samma race fast på en sjystare bana? Året gick, och det blev dagen D för att söka inriktning. Svets blev första valet, även om jag visste att jag hade missat en del lektioner. Lätthänt att man låg kvar hemma en timme extra i sängen och tog den senare bussen in till skolan.

Första ring gav mig bättre betyg än vad jag någonsin hade ägt innan. Av 60 - 70 elever blev jag en av dem åtta lediga platser att börja med svets. Mitt Racet verkade funka ännu en gång för mig. Svets skulle bli min framtid trodde många, ibland jag själv också. Men jag märkte redan i andra ring att detta var absolut inte som jag trodde att det skulle vara att gå som svetsare, man satt i sitt bås och svetsade på några plåtbitar man hade kapat upp i saxen, dag-in - dag-ut.

Efter första terminen i tredje ring, gick jag upp till rektorn och meddelade att jag tänkte hoppa av. Efter en timmes tjat och förhoppning att jag skulle ändra mig kom inte, jag hade bestämt mig och så blev det. Där stod jag utan utbildning, bara en del certifikat jag hade tagit inom skolan hade jag med mig.

Jag såg min arbetslöshet som en semester, det var lättare för samvetet på det sättet. Självklart var jag inskriven på Arbetsförmedlingen och det gav en del jobbintervjuer. Solna minns jag! Det var ett slags säljarjobb kan man säga, man skulle arbeta i ett team runt hela Sverige i några månader och promota företagens nysläppta produkter på diverse föreställningar,mässor etc.

När jag fick veta detta på intervjun att man skulle vara borta i några månader åt gången så blev jag skeptisk. Visst, man skulle få uppleva rätt mycket men samtidigt jobba skiten ur sig. Något jag inte ville ännu. Istället hade jag en stund semester till hemma. Tills min bror tipsar mig om att ta C-körkort. Det tog bara några sekunder innan jag hade sökt till skolan i Norrtälje.

Kan man tänka sig, jag kom in! 3 månader uppe i Norrtälje där jag tog C-körkort, diverse truckkort, YKB-licens, Farligt-gods certificat etc helt gratis. När jag var klar med utbildningen hade jag äntligen en grund att stå på. Sommaren var här, jag hade jobb från tidigare praktikplats från skolan. 1 vecka in på jobbet hade jag redan kraschat med lastbilen. Vilket gjorde att jag sa upp mig och åkte hem istället! En hel sommar att ta död på helt plötsligt. Party och festival blev det i största del ut av den sommaren.

Sent i Augusti en natt satt jag uppe vid datorn och surfade runt på webben. Då jag fick se utbildningen jag kunde göra allt för att komma in på. Jag ansökte mitt i natten, mejlade stup i kvarten till han som hade hand om intagningen. Tillslut så..

Från att ha gått ut med 30p och kört sitt egna race och lyckads komma in på en högskoleutbildning som bygger på mina intressen och som jag stormtrivs med får många att bli stumma idag. Jag vill bara ge alla ett råd till er som sitter kanske i min båt, ge aldrig upp! ALDRIG! Hur dumt det än kan vara. Hur andra ser på dig, pratar om dig. Äsch, skit i det brukade jag tänka och det gav utdelning. Envishet är nog en av dem bästa egenskaper man kan ha ibland.

Går du din väg helhjärtat som kommer du lyckas trots dåliga odds. Jag ser allt förmånga idag som babblade på då som in i helvete som inte ens är i närheten av något i denna klass, just på grund av att dem inte gick sen egna väg och som lär ångra sig idag.

Ditt liv, dina val.





______________________________________________________________________________________________



Jag har precis avslutat kodningen för idag, suttit säkert 5 - 6 timmar och arbetat på min nya design till bloggen. Det går framåt! Skippade projektarbetet idag, kör hårt imorgon.

Inne på tredje dagen i Hultsfred sedan man anlände från ett toppen lov. Det känns otroligt dött här nere jämfört med i Vagnhärad. Imorgon kommer polarna tillbaka, sen är vi igång!

Tja.

Dag 2 - Vaken i Hultsfred, 12:45.



Igår kom jag tillbaka till Hultsfred. Det kändes förjävligt då, men okej idag. Orken till att gå och inhandla lite mat finns inte ännu, förkallt, förlångt och jag bor i Stålhagen. Då jag istället har  druckit en Fanta som var 3 månader gammal, och köpt Billy’s nere på gaveln som gick ut förra sommaren, flyt! 50 spänn rakt ner i papperskorgen.


Nej,nej! Jag är inte butter..


Suttit och arbetat med mitt projektarbete också, det ska vara klart och inlämnat senast den 9:e, måndag med andra ord. Inför detta har jag en känsla som säger skeptisk till att hinna klart. Sitter fast i mitt projektarbete ganska hårt. Projektet handlar om att bygga ett spel i Javascript/PHP med en highscorelista, just denna highscorelista jag inte får till. Man blir riktigt less och jääävligt dryg efter bara några timmar.


Därför tar jag en paus nu tills imorgon. Istället peppar vi med mitt nya 5.1 ljud inför Gladiatorerna som har sin prämier 20:00 @ TV4. Dessutom så vill jag börja bygga på min nya design istället för att lägga ner tid & själ på projektet. Tyvärr, uppskjutet tills arbetet är klart.


Mycket mer kommer inte att hända idag. Det blir Tv, film, spel och studier helgen ut!


Jag länkade ett youtube-klipp igår från en intervju med WESC utan att tala om varför, trött som man var då. I alla fall, jag har sökt min “LIA” där, i väntan på svar så sätter jag punkt för en stund.



Två00012

Blogg.se återigen.
Jag anlände nyss till Hultsfred igen, efter ett otroligt skönt "lov" med en gnutta fräschare batterier kanske. Känslan som uppstår när tomheten tränger sig på igen, hemma i Vagnhärad hade jag tusentals saker att göra, plötsligt ingenting längre.


Tillbaka till rutinerna så att säga, studera, laga mat, sitta här framför datorn och vamla bort mig. Jag vill inte framstå som negativ nu. Men en viss rädsla / osäkerhet finns. Det är roligare att kunna gå på bio när man vill, äta hamburgare mitt i nätterna på Mcdonald's och ligga hemma i soffan och kolla på hockey.


Någonstans här kommer studentlivet in i bilden även tomheten jag nämde. Att vara låst, att inte kunna göra precis vad man känner för, är en prägel enligt mig. Ett slag ifrån allt det där man längtar efter... "lov". Nu är detta över, och en ny framtid står längst fram i kön.


Jag säger inte att Hultsfred är tråkigt tvärtom så har denna tid hittills varit bäst. Men tiden är nyanslös, det finns inga mörka eller ljusa tider, det finns längtan, det finns känslor.


Framtiden är god, jag har massvis med planer att följa. Till exempel så har jag bestämt mig att återuppta skrivandet här bland annat med en helt ny design som kommer att komma med rullandeband. Däremot kommer inte bloggen "Highquality" existera efter... Praktiken är snart här, 3 månader kvar som givetvis följs i Stockholm villket i sin tur leder hemflyttning ända tills nästa hösttermin. Det ska bli så skönt att säga upp sin lägenhet här på måndag!!



Ikväll ska jag montera upp mitt 5.1 system, spränga lite musik. Inbrott i mitt kvarter, polishuset brunnit. Välkommen till studentorten. Förövrigt kom min leverans från England häromdagen.




p.s (Relativit en ny dator med inget som heter Word eller sin liknelse ännu - Svar:ja, stavfel kan uppstå då.)



RSS 2.0