"Läkare utan gränser".

För bara ett få tal minuter sedan så var jag inne på Facebook och kollade runt. Blicken mötte mig av en donation med 50 kronor till Läkare utan gränser. Detta är en bråkdel av det man själv har kanske, men icke för dem som tar emot pengarna tänker ni.


50 kr x 100 = 5000 Kronor.
5000 x 50 = 25000 Kronor.
25000 x 50 = 12500000 Kronor.
Detta är en bråkdel av vad dem tjänar per dag. Läkare utan gränser drar in runt 400 miljoner USD per år. Detta är ungefär 320 000 000 00 svenska kronor i USD. Läkare utan gränser har 19 kontor, mesta dels i Europa. 80% av 400 miljoner USD kommer från privata givare runt om i världen. 20% av dessa 80% kommer ifrån stater och företag.
Det finns flera undersökningar där det påstå att 80% av intäkterna, det vill säga 316 000 000 miljoner, era pengar går till löner och diverse utgifter. Med andra ord, VD:ns nya BMW som står i Sverige utanför ett ännu större kontor ni kan föreställa er har han inte köpt för någon annans peng! Nope, lönen han får det vill säga inte era pengar alltså, kan han naturligtvis ha fler bostäder i fler länder. Jepp, it's true.
Så av alla dessa pengar, återstår det ungeför 4000000 USD, detta går till läkemedel, resor och barnen förstås i Afrika. Ni hade inte glömt dem va? Det är därför ni skickar pengar.
Låt oss säga att 60% av alla intäckter dem får in skulle gå direkt till hjälpen i dem fattiga länderna. Skulle det inte skett något på dess år tycks? Hur långt har vi kommit, smällt upp tre skolor i någon by än så länge som ingen vet namnet på ... Samhället i dem fattiga delarna är fortfarande på boten. Ty, ty att vi har dessa som sänder ännu mer pengar. Pengar som aldrig kommer längre än till bankkontot ..
Inte nog med allt detta, dessa små läkare utan gränser har verkligen inga gränser. För att dölja deras guldgruva ni själv skapar så går dem ut med att dem är religiösa. Eller hur? Ni tror säkert, ni ber säkert. Skippa snacket alltså ...
I själva verket så är deras religion här en täckmantel för att inte ha några gränser eller någon moral i sig.
Tänk en stund ...
övertygar inte detta er, www.google.se och leta upp infromationen själva. Wikepedia avslöjar min källa av deras inkomster. Finns ett antal dokumäntärer om dessa små hycklare som själva begår synd i det dem gör. Må gud vara med er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0